Amerika Birleşik Devletleri Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Bürosu, geçtiğimiz günlerde akıllı telefon ve bilgisayar gibi envanterleri izlemek için dağıtımlı defter teknolojisini (DLT) pilot uygulama olarak başlattığını duyurdu. Prototip sistemi geliştirmek için henüz adlandırılmamış bir pozisyonda çalıştırılmak üzere, bir uzmanı kadrosuna dahil edeceğini de ekledi.

Proje kapsamında bakanlık, fiziksel envanterlerinin izlenip izlenmeyeceğini ve kişiden kişiye nakledildiğinde gerçek zamanında sistemle bağdaşıp bağdaşmayacağını tespit edecek. Sistem, nakil işlemlerinin dijital kaydını tutmak için blockchain teknolojisini kullanacak. Ayrıca büro, teknolojinin diğer muhtemel kullanım alanlarını da inceleyecek. Özellikle devlet finansının yönetim sürecini geliştirme konusuna odaklanacak.

Büronun müdür yardımcısı John Hill, teknolojik yeniliklerin devlet kurumlarındaki verimliliği, izlenebilirliği ve müşteri hizmetlerini desteklemek için kullanıldığı imkanları desteklemeyi hedeflediklerini ifade etti.

John Hill yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Federal Finansal Yönetime kolaylıkla uygulanabilecek, ticari sektörden gelen bir çok heyecan verici yenilik mevcut. Umarım bu iki pilot proje geliştirilen bu yeniliklerin verimliliğe, izlenebilirliğe ve müşteri hizmetlerine etkili katkılar sağlayacağı imkanları destekler.”

Büro profiline kısa bir bakış

Mali Hizmetler Bürosu 2012 yılında iki ayrı kurumun birleştirilmesiyle kuruldu. Kurumun temel sorumluluğunun, hükümeti finanse etmek için borçlanmak ve kurumlar arasındaki ödeme ile muhasebe işlerini idare etmek olduğu biliniyor.

Blockchain’i test eden diğer Amerikan devlet kurumları

Mali Hizmetler Bürosu dışında, işlemlerini geliştirmek ya da kolaylaştırmak için pilot blockchain projelerini çoktan uygulamaya başlamış olan pek çok devlet kurumu olduğunu söyleyebiliriz. Bu kurumlardan birisi de, satıcılardan gelen fiyat tekliflerini de içeren bilgi teknolojilerini gözden geçirmede blockchain kullanımını deneyen Genel Hizmetler İdaresi. Diğer bir kurum ise, diplomatik uygulamalardaki blockchain teknolojisinin potansiyelini incelemek için bir proje başlatan Dışişleri Bakanlığı olarak biliniyor.

Kaynak: Coin-Turk